Ingrediënten:
600 gr. tomaten
2 pastinaken
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stukje gember
4 takjes verse krulpeterselie
Blikje tomatenpuree
1 L groentebouillon (2 bouillonblokjes zonder suiker)
2 el Olijfolie
Zwarte peper
Himalayazout

Bereiding:
Maak de groenten schoon. Snij de tomaten in vieren en verwijder harde gedeelte. Schil de pastinaak en snij in stukken. pel en snipper de ui en knoflook. Hak de gember fijn. Snij ook de peterselie fijn.
Verwarm de olijfolie in een kom en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten verder.
Voeg de tomaten, het water (1L) en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes verder koken.
Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Eventueel afkruiden met peper en zout.