Ingrediënten:
3 komkommers
1 avocado
1 groene chilipeper
1 stengel citroengras
1 witte ajuin
2 teentjes knoflook
4 takjes verse munt
4 takjes verse koriander
500 ml groentebouillon
Olijfolie
Zwarte peper
Himalayazout

Ingrediënten afwerking:
1 el Griekse yoghurt / bord
Takje verse munt / bord
Roze peperbessen
Lint komkommer / bord

Bereiding:
Ajuin pellen en grof snijden (nadien toch soep mixen) en de knoflook persen. Beiden aanstoven in olijfolie. Chilipeper ontpitten en fijnsnijden (let op: hoe kleiner de chilipeper, hoe pikanter. Indien je niet graag pittig hebt, kan je deze er ook uitlaten). Toevoegen aan de ajuin. De citroengrasstengel breken en toevoegen om mee te koken, deze geeft een frisse toets aan de soep.
Komkommers wassen, topjes verwijderen en grof snijden. Je hoeft ze niet te schillen. (=> komkommer is héél gezond omwille van vezels en veel vitamine C). Komkommer meekoken en toevoegen van 500 ml groentebouillon.
Avocado doormidden snijden, pit verwijderen en vruchtvlees in kommetje. Avocado zorgt voor goede binding, als roomvervanger en bevat veel goede vetten, vitamine E en vezels.
Het citroengras verwijderen en de soep mixen. Indien soep te dik nog extra water of groentebouillon toevoegen. Na mixen avocado, munt en koriander toevoegen en nogmaals mixen tot gladde soep. Kruiden met peper en zout.

De soep kan je warm of koud opdienen. De roze peperbessen pletten in vijzel. De soep serveren in een diep bord met 1 el Griekse yoghurt, takje munt, geplette roze peperbessen en de opgerolde komkommer. Eventueel enkele druppels olijfolie toevoegen om geheel compleet te maken.