Ingrediënten:
3 courgettes
2 stengels bleekselder
2 ajuinen
1 teentje knoflook
4 takjes verse tijm
1 L groentebouillon
Olijfolie
Zwarte peper
Himalayazout

Bereiding:
Maak de groenten schoon. Rasp een halve courgette op een grove rasp, zet de geraspte courgette apart. Snij de overgebleven 2.5 courgette en de bleekselder in stukjes. Snipper de uien en het knoflookteentje en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 5 min. op lage temperatuur. Voeg de stukjes courgette, bleekselder en tijm toe en bak al roerend 5 min. mee op middelhoge temperatuur.
Voeg 1 L groentebouillon toe, breng aan de kook en kook de soep afgedekt gedurende 10 min. op lage temperatuur gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe aan de soep en laat voor het serveren even warm worden. Voeg naar smaak peper en zout toe.