Ingrediënten (voor 4 personen):
600 gr. kalfsgehakt
1 tomaat
1/2 bussel jonge wortelen
1 ui
2 eieren
2 el All Plant Poeder by ‘Nutrilite’
1 groentebouillonblokje
1 el tomatenpuree
1 tl ‘Tammi’ bindmiddel (= johannesbroodpitmeel)
2 tl kerriepoeder
2 tl paprikapoeder
1/2 tl gemberpoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 takje verse peterselie
2 el olijfolie
Zwarte peper
Himalayazout

Voorbereiding:
Snipper de ui en de peterselie fijn. Schil de wortelen. Snij de wortelen en tomaat in stukjes.
Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui en peterselie, het APP-poeder en de eieren. kruid met kerrie- en paprikapoeder, het gemberpoeder, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
Voeg 3 dl water toe, samen met de tomatenpuree en het bouillonblokje. Doe er ook de stukken tomaat en wortel bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
Breng aan de kook, dek de pan af en zet het vuur lager. laat 30 min. sudderen.
Voeg het bindmiddel toe en laat al roerend nog even doorkoken.

Serveer met ‘Slendier’ konjac rijst.