Kook een eitje gedurende 9-10 minuten hard en laat dit schrikken onder koud water. Meng 260 gram gehakt met een schepje proteïnepoeder en kruid het met peper en Himalayazout. Snij 400 gram champignons in plakjes en stoof ze aan in olijfolie. Pel het ei, leg het in het gehakt en verdeel het gehakt mooi rond het ei dat je een bol krijgt. Bak het vogelnestje in de pan tot het gehakt gaar is, ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje, of even aankleuren in de pan en dan verder 10 minuten  bakken in de oven op 180°C kan ook.
Maak intussen de saus. Meng 200 ml sojamelk, 1/2 koffielepel bouillon (zonder suiker, zonder gist, zonder glutamaat!), 70 gram tomatenpuree en 1/2 koffielepel johannesbroodpitmeel, klop alles even goed door. Laat de saus opkoken, nu en dan even kloppen, zodat ze kan indikken. Snij de vogelnestjes in 2 voor het opdienen. Serveer er de saus en de champignons bij.
Recept voor 2 personen